Sämsta bloggaren!

Gud vad jag är dålig på att blogga, sjukt! Men i alla fall, bättre sent än aldrig!

Idag har jag varit i skolan och hos sjukgymnasten. Just det måste skriva del 4 av knäskadan i alla fall.. Hos sjukgymnasten gick det riktigt bra. Fick testa olika övningar och även att cykla på en träningscykel. Att cykla gick rätt bra vilket för mej glad. Då kan jag få igång konditionen lite grann kanske, eller inte haha. Nej men det jag vill mest nu är att bli riktigt stark och få en snygg kropp! Det är ett stort gym där jag går hos sjukgymnasten. Jag ska testa olika maskiner när jag ska dit igen på tisdag för att se vad mitt knä klarar av. Sen ska jag se till att jag kan gå dit och gymma flera dagar i veckan. Ska satsa stenhårt nu!

Nu har jag precis kommit hem ifrån ett öppet hus. Det var på Plusgymnasiet i Liljeholmen. Det var intressant tycker jag. Jag är intresserad av att gå en musiklinje, vilket finns där. De verkar ha en stor satsning på just musik där, så ska fundera på att kanske ta det som ett tredjeval. Det absoluta förstavalet för mej är Kulturama!

Imorgon ska jag jag till skolan, funderar på att sitta kvar någon timme eller två och plugga järnet, men får se hur det blir. Det är ju trots allt fredag. Funderar på att stanna hemma imorgon och bara ta det lugnt och ta hand om mej själv.

Nej men nu ska jag ta och plugga lite samhällsekonomi, kul kul.

OM DET ÄR NÅGON SOM LÄSER MIN BLOGG SOM GÅR PÅ ETT MUSIKGYMNASIUM SKRIV GÄRNA TILL MEJ I KOMMENTARER PÅ FACEBOOK (ANNA BLOMBERG) ELLER MAILA MEJ [email protected]

See you :D



It's a cat mjau! HAHAHA


Fett snygg jultomte! Har varit och kollat ...

foto0542 (MMS)

Fett snygg jultomte! Har varit och kollat en match i edbo. Huddinge west vann mot huddinge east. Nu ska vi till ica maxi och köpa några småsaker. Hör av mej när jag kommer hem eller imorgon :)


Ska sköta mej bättre

Ska försök blogga mera. Men är inte hemma så mycket. Är i skolan och sedan ute. Ska mobilblogga mera!

Idag har jag varit hemma från skolan hade otroligt ont i huvudet. Antagligen på grund av den lilla sömn i helgen då jag sovit över med Fiddeli haha. Har haft det roligt som fan!

Ska se med mamma om vi skulle åka till centrum idag. Jag behöver ett par jeans tröja och lite underkläder. Har även hittat ett par skor som är skitsnygga :D

Om vi åker dit visar jag allt när jag kommer hem :D

Tjaa!

Har inte bloggat idag för att jag har mått dåligt. Detta av flera anledningar jag inte tänker skriva här för det är onödigt.
Idag har jag varit i skolan halva dagen, sen gick jag hem. Aa för jag mådde dåligt. I skolan gick det bra. Har pluggat matte bara. Är skittaggad inför imorgon, hoppas verkligen att jag får börja gå igen, klarar inte av kryckorna längre. Har haft dom i åtta veckor nu, är riktigt trött på det!
Nästa bra dag är fredag och söndag. Ska träffa Hanna på torsdag, men ska fråga om det blir bra på fredag istället för att då kan vi kolla en match i Huddinge hehe. På söndag ska jag träffa mr. hemlig. Han har match här i Tyresö så kan kolla på den :D
Skriver mer senare eller något :)
Snart kommer snön då... Hatar den här kylan.

Samhällsekonomi

Har det nu. Har pluggat mycket idag mest matte. Sitter med Fiddeli i aulan nu. Idag vet jag inte vad jag ska göra, typ ingenting? :\

Har bara mjukiskläder idag så det blir ingen oufit hihi.

Dagens blogg kommer upp när jag kommer hem :)

Heddå


Vinnare av dagens blogg!

Vinnaren av dagens blogg är www.ammm.blogg.se

Jag kom hem för ett tag sen har tagit ett bad och tagit hand om mej själv. Nu ligger jag i sängen, äter choklad, dricker festis och kollar på karlsson på taket. Har ångest för att det är skola imorgon så att man måste gå upp halv sju igen...

Höra imorgon bitti :)


Sitter i alleplan med Hanna :) vi gör inge...

foto0509 (MMS)

Sitter i alleplan med Hanna :) vi gör ingenting just nu, ska se om vi kan träffa några. Jävligt kallt ute också. Så kan inte skriva mera då fryser mina fingrar fast. Hajdåå :)


Dag 5

5: En gammal bild på dig själv
Jag och Olivia. Hon var min bästa vän när jag jag i sexårs till andra klass. Har inte träffat henne sedan dess typ. Var med henne någon gång i fyran tror jag. Saknar den bruden!

God morgon & Dagens blogg!

Nu är jag vaken, somnade inte förrän vid 3 inatt. Ikväll måste jag somna i tid, för att imorgon är det skola, fuck my life. Men måste plugga järnet nu. Idag ska jag träffa Hanna! Hon skulle på bio på dagen bara, men hon har inte hört av se än. SÅ undrar när det då... Jaja det visar sej väl så småning om.

Hörs senare! :)


Kan inte sova

Kan inte sova! Ligger och spelar wordfeud med eve. Går rätt bra för båda. Får höga poäng typ hela tiden. Ligger i sängen och kollar på Emil i lönnberga i övrigt. Har det ganska mysigt faktiskt. Fast skulle vara bättre om ***** var här! Måste ta ett seriöst snack med den imorgon :)

Hörs då :)

Två fina bilder ;)


Redigering!

Har redigerat en bild på Hanna. Skulle göra en header, men gick inge vidare. Ska göra en imorgon med en annan bild :D

Men här i bilden före och efter. Nu ska jag sova så syns vi imorgon, eller aa idag hehe.
NEEEJ DET ÄR SKOLA IMORGON :(

Jaja, om någon vill ha något gjort i photoshop, lämna en kommentar med önskemål :)


Dear John

Nu ska famlijen sätta sej och kolla på "Dear John". Själv så älskar jag den filmen, så ska bli mysigt att se den igen med familjen. Messar även lite med Lukas, måste snacka om massor.
Har inte mycket att skriva när jag har varit hemma hela dagen. Imorgon ska jag träffa Hanna, kommer bli lite mobilbloggning då, men uppdateringen kommer vara sådär eftersom att jag inte kommer vara hemma på hela dagen. Men ska försöka ta lite bilder. Lägger kanske upp en dagens blogg eller liknande under dagen som ni kan anmäla er till.
Men jag skriver mera efter filmen :D
Ägde ut Fidde igår haha! :D
Spelar ni Wordfeud? Ja då kan ni lägga till annablommberg :)

DAGENS!

Dagens humör: Trött.

Dagens mående: Trött men ändå bra och glad.

Dagens borde: Ingenting, borde sitta hemma precis som jag gör.

Dagens frisyr: Morgonfrilla

Dagens smink: Inget smink

Dagens klädsel: T-shirt och björnborg trosor

Dagens planer: Titta på tv och inte göra någonting, kanske drar ut en snabbis ikväll och träffar Johanna.

Dagens materiella vill ha: Crosstrainer och caash!

Dagens fundering: Ska jag eller ska jag inte?

Dagens beroende: Mobil och Gossip girl

Dagens tråkigaste: Att ***** är i Kiruna..

Dagens längtan: *****

Dagens superlängtan: Att få gå utan kryckor så att jag kan åka till Enköping och att kunna gå överhuvud taget!

Dagens tidning: Ingen

Dagens låt: Typ introt till Gossip girl haha


Dag 4

4: En bild på en konstig tid i ditt liv
Ung 08 2011, det var en riktigt konstig tid haha. Umgicks med Martina mycket då. Det var en konstig men ändå riktigt rolig tid. Träffade helt knas personer och massa annat. Tiden kring detta både före och efter var konstiga. Träffade en gammal kompis som förändrats helt, ja jag vet inte vad haha. Weird helt enkelt.

God morgon!

Sitter och äter frukost och kollar gossip girl just nu. Riktigt bra morgon tycker jag. Idag ska jag inte göra någonting, känns jätteskönt att bara sitta och kolla på tv typ hela dagen. Såg en till film igårkväll eller aa inatt. Den hette falla vackert. Inte så händelserik film, men det funkade.
Har inte så mycket att skriva nu på morgonen, då får ni läsare ett uppdrag!
GE MEJ TIPS OM VAD JAG SKA SKRIVA OM.
OCH STÄLL EN MINST EN FRÅGA I FRÅGESTUNDEN
NI KOMMER TILL FRÅGESTUNDEN HÄÄÄR!

Tusen gånger starkare

Kollade på den filmen. Man lär sej en del bra saker tycker jag. Handlingen är också bra, den är verklighetsrelaterad. Dock tycker jag slutet var jättedåligt. Man fick inte veta hur någonting gick över huvudtaget. Bara att en tjej blev modigare, fan vad kul liksom. Nej men man fick en del bra tankar utav filmen, som är bra att ha med sej. Speciellt när man går i skolan.
Ni som går i i högstadiet främst, som känner er lite blyga kanske eller liknande. Kolla på den här filmen, den kan faktiskt hjälpa till.
Nu ska jag snacka lite med Lydia, kanske blir det skype. Who knows?
Skriver kanske innan jag somnar eller imorgon bitti. Hmmm.. vad ska jag göra imorgon då?
Har faktiskt en plan tills när jag kan gå utan mina kryckor och det är att åka till Enköping :D

Dag 3

3: En bild på någon i din familj



Min kära pappa! Han ställer alltid upp för mej. Han hämtar mej nästan alltid när jag vill det näästan var som helst. Han är jättesöt och är bara sej själv. Världens bästa pappa som jag älskar! ♥


Sådär äntligen hemma

Nu är jag hemma käkat lite donken. Tog nio-pack chicken nuggets eftersom jag inte ätit något idag, har ätit fyra bitar och pommes och är proppmätt, men ska äta upp!!!
Just nu sitter jag med min syster i vardagsrummet och kollar på family guy men ska snart påbörja den tredje säsongen utav Gossip Girl. Riktigt nice tycker jag. Sitter och smsar lite med Lucas och Lukas också hehe. Ikväll ska jag bara vara hemma med familjen och kolla på idol.
Har inte så mycket att skriva just nu,
STÄLL EN ELLER FLERA FRÅGOR I FRÅGESTUNDEN, SNÄLLA!! TRYCK NÅGONSTANS PÅ HELA DEN HÄR RADEN!

Sorry för dålig uppdatering. Har sovit hos...

foto0431_001 (MMS)

Sorry för dålig uppdatering. Har sovit hos amanda och vaknade för några timmar. Har haft det asnajs haha! Kom hem till henne vid halv tolv igår sen har vi bara chillat galet. Idag så ska jag bara vara hemma och fortsätta helgen så. Ska försöka få tag i Rasmus och se om han kan ses idag eller i helgen. Är skittaggad tills på onsdag. Då ska jag på återbesök på sjukhuset och hoppas på att få slänga kryckorna och börja gå då! Hoppas verkligen att det blir så! Men skriver mera när jag kommer hem. Svarar även på kommentarer då :)


Kollar på min träning just nu. Har varit i...

foto0483_001 (MMS)

Kollar på min träning just nu. Har varit i centrum några timmar och träffat lite kompisar. Sen drog jag och Amanda till träningen. Ska sova hos henne ikväll, ska antagligen träffa några kompisar innan det sen kanske några ska komma till henne. Vet inte riktigt hur det blir, får ta det som det kommer helt enkelt. Hörs senare :)


PROMISED

Det nya videoklippet när jag sjunger har inte laddat färdigt. Men ni kan få en gammal cover när jag sjunger, det är inte sådär jättebra men sa ju att ni skulle få höra när jag sjunger så aaa. Här har ni :)

Dag 2

2: En bild på dig själv

En bild på mej själv la jag upp i förra inlägget, men tänkte lägga in en som jag har lite minnen ifrån :)



Den här bilden betyder en del för mej. Det är för att när Martina la in den på facebook var det en del som skrev att mitt hår hade ful färg lalala. Men jag brydde mej inte ett skit för jag gillar den färgen och tycker det är asballt. Skulle vealt haft kvar den, men färgen blektes väldigt snabbt och orkar inte färga hela tiden för då förstörs håret. Sen tycker jag att jag var snyggare i svart också :)


Ingen dejt

Det blev inget bad, duschade bara av mej lite och tvättade håret. Nu har jag tagit lite outfit och facelook bilder så det får ni nöja er med för tillfället. Ska åka iväg till Tyresö snart. Så innan jag åker ska jag hinna göra dag 2 i 30 dagar. Sen så får ni videoklippet där jag sjunger imorgon istället :)

Så går det när youtube är så segt! NI kan ju söka på cover forever young www.bananna.blogg.se och så kan ni söka på annablommberg.blogg.se så kommer det upp andra klipp :)








Dejt med duschen (badkaret?)

Nu ska jag strax gå och ta ett varmt bad så ska jag raka benen, ha ansiktsmask, ha hårinpackning. Sen ska jag smörja in mej och aa, det känns som om det kommer bli riktigt jävla najs. När jag har badat klart så blir det att skriva dag 2 av 30 dagar och så ska jag fixa mej för att senare träffa Amanda och några. :)

See you soon



typ 3 månader sen?


God morgon

Då är jag vaken då!

Det är självklart ingenting bra på tv, och säsong 2 av Gossip girl har jag sett klart nu. Ska fixa säsong 3 under dagen. Ska kanske hyra någon film på tv:n? Men vilken då? Får kolla lite.

Idag ska jag sova hos Amanda, så ska väl ta ett bad senare och ta hand lite om mej själv. Skulle egentligen vilja duscha men kan ju tyvärr inte stå i duschen. FÅr inte stödja på ena benet, och då blir det liite svårt.

SKa be mamma komma hem på lunchen, med donken! SKulle sitta jävligt fint just nu! Sen ska jag fråga om hon kan skjuta mej till centrum, tänker inte åka bussen. Kan faktiskt åka buss med kryckor men tänker inte göra det själv, om jag ramlar eller något.

Detta kommer ni få se i bloggen idag:

Filmklipp när´jag sjunger
Dag 2 i 30 dagar
Lite gamla bilder

Sen några extra inlägg

GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN, DU KOMMER TILL DEN HÄR!


JAG VILL HA!



Crosstrainer är någonting jag drömmer om att ha här hemma! Att stå och träna HELA KROPPEN framför tv:n. Man rör både armar och ben. Rörelsen fram och tillbaka gör att ryggen och rumpan också får träning. Skulle behöva en sån sen när jag ska komma tillbaka till handbollen om ett år.

Någon som har lust att paya en till mej kanske ;)


Header Gloria

Har precis gjort en header till Gloria som går i min klass.

Inte så jätteavancerad men det vart ändå bra tycker jag. Ska eventuellt göra en till Hanna senare ikväll också.

Om någon vill ha en header eller något annat gjort i photoshop är det bara att lämna en kommentar :)



Så blev Glorias header :)


Knäskador

Personer jag känner som också har haft knäskador och hur det har gått för dom vad jag vet.
Jenny Blomberg
Min syster. Hon skadade bägga meniskerna och främre korsband är av. Hon skadade sej på en basketmatch för cirka en månad sen. Nästa vecka ska hon troligen opereras. Sen ska vi köra rehab tillsammans.
Sandra Fiedorowicz
Hon hade av sitt främre korsband för ca 1 år och 8 månader sedan. Det var på en handbollsmatch och vi spelade i samma lag då. Hon har genomgått rehab och började spela för lite mindre än ett år sedan tror jag det var. Hon är i full gång nu och är skitduktig tycker jag!
Linnea Kronberg
Hon spelar i mitt lag. Hon skadade sej en eller två träningar efter mej tror jag. Hon har haft en liten operation vad jag vet. Hoppas att det kommer gå bra för henne!
Om du har haft någon skada kan du läsa en blogg, www.eimj.blogg.se hon har skrivit om när hon skadade sitt knäm och när hon har kommit tillbaka till handbollen!

FRÅGESTUNDEN

KOM TILL FRÅGESTUNDEN GENOM ATT TRYCKA PÅ BILDEN, DU STÄLLER FRÅGAN I DET INLÄGGET!



Knäskadan del 3

Nu kommer delen om operationen på menisken.
Efter magnetröntgen så fick jag stanna hemma en och en halv vecka för att jag behövde bli helt frisk och jag hade ju ont också. Jag låg mest i soffan den veckan.
Dagen innan operationen var jag tvungen att duscha i ett speciellt bakteriedödande medel, jag fick ta det med en svamp på kroppen sen en vätska i håret. Gjorde samma sak på morgonen dagen då operationen var.
Jag och pappa åkte in till Södersjukhuset vid tio eller nått sånt. Sen gick vi upp till det dagkirugiska centret som det hette där jag skulle opereras. Vi satt i ett väntrum en liten stund. Jag var väldigt nervös.
Sen fick jag komma in till ett rum. I det rummet fick jag byta till en sjukhusskjorta och några äckliga strumpor. Det var hemskt. Jag fick ligga i en säng där. Sen kom det in en sköterska som skulle sätta in en grej i mitt armveck. En grej som ledde till sånt där drop. Jag var väldigt rädd, eftersom att jag hatar nålar. Sköterskan sa att hon skulle hämta någon som var mer pricksäker med nålen, ja då blev man ju lite lättad i alla fall, men jag var fortfarande rädd.
Det kom in en ny sköterska, men hon valde att sticka in nålen i handen. Det gick snabbt men var obehagligt. Sen satt det en lite plastgrej på min hand som hade en slang som ledde till ett drop. Det var stelt och obehagligt när dropet rann in i handen. I dropet var det något smärtstillande.
Jag fick ligga länge och vänta i den där sängen, sen skulle jag gå på toa med drop och allt, men det gick bra. Sen till slut fick jag komma in till en operationssal. I operationssalen var det kallt. Jag såg några verktyg brevid mej och läkarna stod kring mej. Jag var rädd men kunde inget göra. Nästan på en gång fick jag en till drop, i den var det narkossak, sånt som gör att man somnar. Jag kände hur jag blev tröttare och tröttare och till slut sov jag. Det sista jag såg var att klockan som satt på väggen var runt 13.00.
Plöstligt vaknade jag. Jag kollade på klockan den var kvart i tre. En sköterska sa till mej att jag kunde sova lite till. Jag gjorde som hon sa. Men blev väckt lite efter tre sen. Jag fick åka in till rummet igen. På knät hade jag ett stort knäskydd och två stycken bandage och även plåster under detta. Jag hade lite ont men kände inte så mycket.
En sköterska frågade om jag ville ha något, och jag fick juice. Jag fick ligga i rummet ett tag. Sen kom det in en sjukgymnast som gav mej några övningar jag skulle göra för att behålla muskler kring knät och i benet. Jag skulle göra dessa under 6 veckor och jag fick inte stödja på benet. Bara lite lätt när jag går med kryckor under dehär sex veckorna.
Sen gick jag och pappa mot hissen och åkte ner. Jag mådde riktigt illa efter allt smärtstillande och narkossaken. När vi kom ut ur hissen spydde jag, men det kändes bara bra efter, så var glad att jag gjorde det.
Sen åkte vi bilen hem. När vi kom hem var klockan runt sex halv ju och jag fick lägga mej i soffan på en gång. Jag var yr och mådde lite illa. Men åt ändå. För hade inte ätit på hela dagen eftersom att man inte får äta innan en operation. Jag ångrade att jag åt för jag spydde igen. Mådde jättedåligt, mådde illa och var yr. Jag somnade i soffan. När jag vaknade efter att ha sovit en timme mådde jag bättre och kunde gå på toa och sedan till sängen och sova.
Jag skulle nu köra en lite rehab under 6 veckor och även gå på kryckor under hela tiden.
Nu är det bara en vecka kvar tills jag ska på återbesök och troligen får gå igen. Sen är det en till operation om ca 5 veckor. Vilket jag inte ser fram emot. Men ska ändå bli skönt att få gå igen och köra rehab under en viss tid efter korsbandoperationen.
Del 4 kommer om en vecka då jag varit på återbesök.
Har gått runt med det här knäskyddet i 5 veckor nu..
så såg plåstrena ut efter operationen.

Ingenting att skriva

Har ingenting att skriva om över huvud taget haha.

Så ni får nöja er med en bild jag tog hemma hos Amanda i helgen :)


Dag 1

1: En bild på en person som du umgås mycket med



Amanda Lindström

Hon är en jag umgås med mycket, både i skolan och på fritiden. Sjukt rolig person som nästan alltid är glad. Skitgullig är hon! Måste träffa henne snart, var ju några dagar sen faktiskt haha :)


Del 2 Knäskada

Den 14/9 var det och det var dags för magnetröntgen. Minns inte riktigt vilken tid det var dock. Men jag och pappa åkte in till Södersjukhuset. Vi fick sitta i ett väntrum, sen kom det in en gubbe med ett papper man skulle fylla i. Det stog om man hade olika sjukdomar, piercing m.m. Sen satt vi och väntade ett tag, men fick till slut komma in. Det var ett stort rum med olika maskiner. Jag fick lägga mej på en bänk. Läkarna pratade lite med mej, sen fick jag åka in i ett stort rör. Eller med halva kroppen åkte jag in i ett stort rör hehe. Jag var tvungen att ligga helt stilla, annars blev bilderna suddiga. Maskinen som röntgar en låter väldigt mycket, så jag fick ha ett par hörlurar.

Efter en halvtimme hade jag röntgas klart och jag fick gå ut därifrån. Jag hade fått ha på mej en sjukhusskjorta, vilket jag inte alls tyckte om. På den röntgen jag varit på nu tar dom alltså bilder på det som finns inuti knät. alltså inte skelettet utan andra delar i knät. 

Nu fick jag och pappa ta hissen till en annan våning, den hette dagkirurgiska centret tror jag. Det där med kirurg skärmde mej lite eftersom jag hatar operationer och sånt, och satt där i rullstolen och verkligen hoppades på att jag skulle slippa opereras. 

Vi satt och väntade länge, när jag kollade på klockan var den runt halv två tror jag och jag visste nu att jag missat skolfotot.  Till slut blev vi inropade av en läkare. Jag fick sätta mej på en bänk, och läkaren vid namn Orlando kollade lite på mitt knä. Sen visade han röntgenbilderna och han berättade vad som var trasig. Det var trasigt var främre korsbandet som var av, en menisk var trasig och ledbandet var uttänjt. Nu kom tårarna, jag visste att det här var inte bra. Orlando berättade att jag inte fick spela handboll på 9 månader och jag skulle genomgå 2 operationer.

Detta var hemskt, men det fanns ingenting att göra. De sa att jag kunde få en operationstid dagen efter den som var, men jag var sjuk så det fick bli veckan efter.

Jag och pappa åkte till skolan i hopp om att hinna med spexfotot men det hann vi inte, så ingenting var bra den här dagen.

Nu väntade en operation, den operationen har jag gjort och ni får veta om den ikväll när jag skriver del 3.



Såhär skulle operationen gå till. Strecket visar bara vart knäskålen är. De tre kryssen visar vart titthålen där man opererar igenom kommer vara.



Sådär ser en magnetröntgenmaskin ut.


30 dagar

Tänkte köra en omgång av sånna där 30 dagar, en sak man ska göra i bloggen varje dag! :)

1: En bild på en person som du umgås mycket med
2: En bild på dig själv
3: En bild på någon i din familj
4: En bild på en konstig tid i ditt liv
5: En gammal bild på dig själv
6: En bild på du och en vän du inte varit med på länge
7: En bild som du aldrig lagt upp
8: En bild på en person som du saknar
9: En bild på någon i din släkt
10: En bild på någon du tycker är väldigt snäll
11: En bild på en person du kan berätta allt för
12: En bild på din vardag
13: En bild på dig och någon klasskompis
14: En bild som påminner dig om gamla tider
15: En bild på en person som du vill vara med
16: En ful bild på dig själv
17: En ovanlig bild
18: En bild på din fritid
19: En bild på en person som är snygg
20: En bild på dina närmaste
21: En bild på en person som alltid ställer upp för dig
22: En bild på en tid du saknar
23: En bild från i sommras
24: En bild som gör dig glad
25: En bild på en person som alltid gör dig glad
26: En bild på någon/några du alltid har roligt med
27: En bild som du alltid skrattar åt
28: En tokig bild
29: Den nyaste bilden på dig själv
30: En bild på någon du aldrig kommer släppa taget om!

Kommer börja med den idag lite senare :)

God morgon

Ja nu är jag vaken!

Är fortfarande jäkligt trött men vill inte väna på dygnet så jag gick upp. Nu håller jag på att ladda över gossip girl avsnitt till ett usb minne så kan jag kolla på tv:n. Kan tyvärr inte göra frukost för att kan inte bära den in hit. Gud vad jag vill ha en rullstol just nu.

Jag hoppas i alla fall att mamma kommer hem med någon lunch så att jag får nånting i mej idag haha. Ska efter det här inlägget börja skriva på del 2 med knäskadan, kommer handla om magnetröntgen.

Glöm inte frågestunden HÄR HÄR HÄR HÄR!


Del 2 om knäskadan kommer upp inom 2 timmar i alla fall :)



Bästa Hanna, måste träffa henne snart!



FRÅGESTUND



FRÅGA VAD NI VILL!
kommer svara på söndag eller när det är tillräckligt mycket frågor :)


KNÄSKADA del 1

Tänkte skriva historian om min knäskada, eller det som varit och det som kommer. Sedan kommer det uppdateras med tiden. SKa även försöka få fram lite bilder, tror det finns några på facebook jag kan ta.

Det började med att jag var osäker på om jag skulle träna eller inte den 13 september. Jag var lite förkyld och hade dagen innan inte varit med på träningen som var då. Men jag bestämde mej till slut för att åka till träningen och träna. Träningen gick bra från början, jag kämpade även fast jag knappt kunde andas genom näsan och halsen var tjock, jag krigade mej igenom det. När en timme utav träningen hade gått så skulle vi spela match. Jag var riktigt taggad för detta. Men i det första anfallet som jag spelade i så skulle jag stega och då gick något snett, det högra knät vred till sej och det knakade. Jag låg på planen och grät det var hemskt, aldrig förut hade jag känt den smärtan jag kände då.

Jag fick hjälp med att komma av plan, så fick jag ligga där och vänta. Sen kom pappa och hämtade mej, vi åkte direkt in till Södersjukhusets Akut. Bilresan var hemsk, det gjorde ont och jag grät. Den mesta gråten var rädsla. Jag var så rädd att jag inte skulle få spela handboll. Att allting jag byggt upp under alla år var förstört.

Vi kom tillslut till sjukhuset och pappa hämtade en rullstol till mej som han fick skjutsa mej i in till sjukhuset. Vi kom först till en liten reception med en sköterska i. Där jag fick säja mina personuppgifter osv. Sedan fick vi sitta i ett väntrum och bara vänta.

Äntligen kom det en läkare. Jag fick åka i rullstolen in till ett rum. Väl inne i rummet bad en utav läkarna mej att prova ta ett steg på det ben där knät var skadat. Jag gjorde självklart som de bad mej. Jag ångrar verkligen nu att jag gjorde det, det gjorde så himla ont och det kändes som om hela knäskålen flyttade sej åt höger.

Jag fick lägga mej i en sjukhussäng och blev körd till en korridor. Där fick jag ligga och vänta i evigheter, eller så kändes det i alla fall. Efter ett tag fick jag komma in till ett rum och ligga där och vänta på röntgen. Efter kanske en timme till fick jag åka in till röntgen.

Väl inne på röntgen fick jag lägga mej på ett bord, i olika ställningar (missuppfatta ej!) fick alltså ha knät på olika sätt då. De tog några bilder, sen rulla dom in mej till mitt rum igen. I rummet fick jag vänta på resultat av röntgen. Jag och pappa pratade och sådär. En sköterska eller ortoped eller något kollade även någon gång under vistelsen på sjukhuset på mitt knä och undersökte. Hon sa att det troligen inte var något korsband, vilket gjorde mej väldigt lättad. Korsbandet är något utav det värsta.

Jag låg i alla fall i det där rummet. Ganska länge, klockan närmade sej halv tre på natten då sköterskan kom in. Det var inga skador alls på skelettet vilket var skönt.

Vi fick en tid på magnetröntgen dagen efter den dagen vi åkte in till akuten. Vilket ni får läsa om i nästan del.






så såg knät ut efter sjukhuset, ett bandage bara för att ha lite stöd. Gick runt på kryckor och kunde inte stödja alls på benet.
 Del 2 kommer imorgon! Så stay tuned :)


ME WANT!

 

Det har ju kommit en ny Iphone, Iphone 4s. Vilket gör att den äldre versionen blir mycket billigare  :D

 

Inte för att jag har dom här pengarna, men villa gärna ha den när jag fyller år eller något.

 

Fyller ju faktiskt år om 2 månader och 13 dagar, inte långt alls ju! Sen ska jag inskaffa mej snyggaste skalen, har värsta planen här ju! :D

 

Nu blir det att checka Simpsons en liten stund medans gossip girl laddar :D


Some PICS

Nu kommer det några handbollsbilder ifrån helgen, när Haninge spelade emot Lidingö. Haninge vann med 19-15 :)




























LÄNKBYTE!



Alla kollar in www.basketlifes.blogg.se !!!

Min syster och hennes kommpis Lollo driver den bloggen, och den är riktigt bra!
Helt klart värd att läsa!

WWW.BASKETLIFES.BLOGG.SE

klicka nuuu!!!


Bilder från idag

Har bara kollat tv idag. Även umgåtts lite med min syster och hennes två kompisar. Men tog en liten paus på dagen då jag gick ut med mamma och tog lite kort. Alla bilder är tagna och redigarde av mej, om man vill ta några bilder från mej så fråga innan tack :)
Senare ikväll kommer det nog några bilder ifrån en handbollsmatch, men bara kanske :)

























SNABBT TIPS

Du kan beställa en gratis header av mej. Kan även fixa olika texter om du vill ha det.

Du kan kontakta mej på facebook: http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1612590768

Eller så kommenterar du ett inlägg bara.

Ett exempel på en header jag gjort är headern på www.basketlifes.blogg.se

Jag har inte gjort min egna helt bara fuck you fingret och texten och lite stjärnor, tyckte den var snygg som den var hehe :)



min gamla header på min förra blogg


MAT

Har varit ute ett tag nu och tagit en del bilder. Ska lägga in dom i en annan dator än den jag använder nu och redigera dom lite grann, sen ska jag lägga upp några här i bloggen.

Nu står mamma och gör nudlar med vattenkastanjer och minimajs till mej, gullig hon är. Lite småsvårt att stå och göra mat när man bara får stödja på ena benet hehe.

Kollar på Disney channel för tillfället medan jag lägger över gossip girl avsnitt på ett usb minne :)

Skriver mera snart :D


Lite info om mej!

Tänkte skriva lite om mej själv :)

Jag heter Anna Blomberg är 15 år (fyller 16 den 13 Januari) och bor i Haninge. Jag går i nian på Kunskapsskolan i Tyresö och hoppas på att komma in på Kultramas musikallinje när jag söker gymnasium. Jag har spelat handboll i 6-7 år men är nu borta ett år p.g.a en knäskada som jag kan berätta mera om i ett annat inlägg. Jag bor med min mamma, pappa och syster i en villa. Har även två katter också.
På fritiden är jag med kompisar, vi är oftast i Tyresö. Fotar även en del, mest handboll och basket. Men nu när jag har så mycket fritid så ska jag försöka komma ut i naturen lite mera och försöka få bra bilder.

Det är faktiskt något jag ska göra nu, gå ut och fota lite, så får ni se lite höstbilder sen förhoppningsvis i alla fall. :)





Ny blogg .. igen..

Så den här bloggen kommer jag vara fast vid.

Ska försöka blogga seriöst nu. Ska göra det varje dag och ska kämpa för att få en bra statistik.

I det här inlägget vill jag då  ha tips på kategorier, vad vill ni att jag ska skriva om?



saknar detta!

KLICKA --->Följ min blogg med Bloglovin <---KLICKA


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!